• Добре дошли
  • За връзка с нас: 0878 350 117

Запеканка с говеждо месо

Необходими продукти:

1. „Говеждо месо в собствен сос“ ИВЕРТА от буркан - 540 г
2. моркови - 2 бр.
3. лук - 3 глави кромид
4. магданоз – ½ връзка
5. кашкавал - 100 г настърган
6. черен пипер - 10 зърна
7. дафинов лист - 1 бр.
8. сол - на вкус


За соса
1. бульона от един буркан „Говеждо месо в собствен сос“ ИВЕРТА 540гр.
2. яйца - 3 бр. жълтъци, сурови
3. брашно - 1 с.л.
4. сметана - 200 г
5. Краве масло – 20г
6. черен пипер - на вкус, млян
7. сол - на вкус

Начин на приготвяне:
Сварете до омекване нарязания на кубчета лук (1 глава), моркови на шайби и дръжките от ½ връзка магданоз, дафиновия лист, зърната черен пипер и солта с 500мл вода и бульона от един буркан „Говеждо месо в собствен сос“ 540гр. ИВЕРТА. Запържете в маслото брашно, добавете бульона и зеленчуците и когато сместа кипне, я свалете от огъня. Към получения сос прибавете жълтъците, овкусете със сол и пипер и разбъркайте. В намаслена тава подредете нарязаното на парчета говеждо месо, сипете отгоре изпържения лук (2 глави), залейте със соса, поръсете с настъргания кашкавал и печете в загрята фурна на умерената температура с вентилатор, докато запеканката получи розова коричка.

Свежа салата с пуешко филе и крутони

Необходими продукти:
1 салата айсберг
100 г „Пуешко филе в собствен сос ИВЕРТА“
100 г чери домати
10 г сусам
За дресинг
2 с.л. бяло вино
1/2 лимон
1 с.л. оцет
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 щипки сол
За крутоните
2 филии хляб
2 скилидки чесън
10 г зехтин


Начин на приготвяне:
1. Накъсайте салатата на едро
2. Пригответе дресинга в купа, като смесите всички съставки и разбиете с пасатор.
3. Намажете хляба с накълцаните скилидки чесън и зехтин. Нарежете филиите на кубчета, запечете в умерено загрята фурна или на сух тиган, докато придобият златист цвят.
4. В дълбока купа сложете салатата айсберг и пуешкото филе от буркан „ИВЕРТА“

5. Полейте с дресинга, добавете крутоните, чери доматчетата нарязане на половини и поръсете със сусам по желание.

Пилешки сърца по селски

Необходими продукти:
1. пилешки сърца 520 гр. от консерва „Пилешки сърца в масло“ ИВЕРТА
2. гъби кралска печурка 200гр.
3. Моркови 2 бр.
4. Червен пипер 1ч.л.
5. Магданоз ½ връзка
6. Лук 3 глави
7. Печен пипер 3бр.
8. Консервирани домати на кубчета 3с.л.
9. Чубрица 2 щипки
10. Дафинов лист 1бр.
11. Слънчогледово масло 2с.л.
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука на ивици, добавяте и нарязаните на кубчета обелени печени чушки, както и настърганите моркови. Измийте и нарежете гъбите. Изсипвате всичките зеленчуци и две кутии по 260гр. „Пилешки сърца в масло“ ИВЕРТА в дълбок тиган или тенджера, добавяте 2с.л. олио, задушавате за около 8-10 минути.
2. Към ястието добавяте доматите от консерва, червения пипер и чубрица и разбърквате отново. Оставяте течността от доматите да изври. Преди сервиране поръсвате пилешките сърца по селски със ситно нарязан магданоз.